| x−1 | ||
Przedstaw wyrażenie | w postaci sumy dwóch wyrażeń o mianownikach x i x2 oraz | |
| x2 |
| A | B | x−1 | ||||
No to ja rozwiązałam równanie | + | = | w zależności od A i B, nie wiem | |||
| x | x2 | x2 |
| x − 1 | x | 1 | 1 | 1 | |||||
= | − | = | + (− | ) ? | |||||
| x2 | x2 | x2 | x | x2 |
| x − 1 | x | 1 | |||
= | − | = ... i co Ci wyszło ? | |||
| x2 | x2 | x2 |
| Ax | B | x−1 | |||
+ | = | ||||
| x2 | x2 | x2 |
| 1 | x | 1 | ||||
mianowniku? chyba liczniku bo musi byc | a | = | ||||
| x | x2 | x |