.
KaśŚś : 1. Na ściankach sześciennej symetrycznej kostki znajdują się następujące liczby oczek: 1, 2, 3,
4, 5, 5. Rzucamy dwa razy tą kostką. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że suma oczek będzie
równa 6.
11 gru 14:08
M4ciek:
Ω = 5
2 = 25
A = (5,1),(1,5),(3,3),(4,2),(2,4) = 6
Zgadza sie
11 gru 14:15
KaśŚś : 7/26
11 gru 14:17
M4ciek:
To nie wiem prosze o poprawienie
11 gru 14:20
M4ciek: Podbijam
11 gru 15:46
kasia: Ω=62=36
A= (5.1) (1.5) (3.3) (4,2) (2.4) I jeszcze raz (1.5) i (5.1) Ponieważ są dwie piątki na kostce.
P(A)=7/36
5 lis 11:13