matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Hania:
wyrazenie 2
√
50
−4
√
8
zapisane w postaci jeden potegi wynosi?
11 gru 11:37
a:
√
50
= 5
√
2
√
8
= 2
√
2
10
√
2
− 8
√
2
= 2
√
2
= 2
3
2
11 gru 11:50
Hania:
a z jakiego wzoru ta patega?
11 gru 11:56
Tragos:
√
2
= 2
1
2
2 * 2
1
2
= 2
3
2
11 gru 12:03