matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyraz ciagu geometrycznego
Daniel:
Wyraz ogólny ciągu geometrycznego o ilorazie b
2
=−4 i b
5
=
1
2
, jest równy A)b
n
=2*(−2)
n−1
B)b
n
=−2*2
n−1
C)b
n
=−8*(
1
2
)
n−1
D)b
n
=8*(−
1
2
)
n−1
11 gru 10:11
slawi:
zobacz na
https://matematykaszkolna.pl/forum/69133.html
11 gru 10:26
daniel:
dzieki
11 gru 10:27