POMOCY :/
truskawka: Pilnie potrzebuje pomocy
3sin2x+5cosx−5=0
oraz
sin3x−sinx=0
10 gru 22:36
truskawka: i jeszcze jeden przyklad
4cos2x−3=0
10 gru 22:39
Godzio:
3(1 − cos
2x) + 5cosx − 5 = 0 cosx = t, t ∊ <−1,1>
−3t
2 + 5t − 2 = 0
sin
3x − sinx = 0
sinx(sin
2x − 1) = 0
−sinxcos
2x = 0
sinx = 0 lub cosx = 0
4cos
2x − 3 = 0
4cos
2x − 2 − 1 = 0
2(2cos
2 − 1) − 1 = 0
2cos2x − 1 = 0
10 gru 22:42
truskawka: dziekuje bardzo za pomoc jesli mozna jeszcze
cos takiego
sinxcosx−cos2x=0
10 gru 22:55
Godzio:
cosx(sinx − cosx) = 0
| | π | |
cosx = 0 lub sinx = cosx cosx = sin( |
| − x) |
| | 2 | |
10 gru 23:10