pomocy
aaaa: | sinα | | 1+cosα | | 2 | |
| + |
| = |
| |
| 1+cosα | | sinα | | sinα | |
10 gru 21:24
slawi: ale o co dokładnie chodzi? udowodnij równość czy co?
10 gru 21:32
Eta:
Sto razy już było rozwiazywane na tym forum

podaję 101−szy
| | sin2 +(1+cosα)2 | | sin2α+1+2cosα=cos2α | |
L= |
| = |
| =
|
| | (1+cosα)*sinα | | (1+cosα)*sinα | |
| | 2+2cosα | | 2( 1+cosα) | | 2 | |
= |
| = |
| = |
|
|
| | (1+cosα)*sinα | | (1+cosα)*sinα | | sinα | |
L= P dla sinα≠0 i cosα≠ −1
10 gru 21:32
aaaa: dzięki (:
10 gru 21:42