matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kule
Kenzi:
W pudełku jest siedem kul 2 czerwone 3 zielone i 2 niebieskie losujemy 2 kule oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń a) wylosujemy 2 kule niebieskie b) wyosujemy 2 zielone
10 gru 19:55
Eta:
7
2
|Ω|= C
7
2
=
2
2
a) |A|=
=...
|A|
P(A)=
=....
|Ω|
3
2
b) |B|=
=.....
|B|
P(B)=
=......
|Ω|
10 gru 19:58
Kenzi:
Tak myslałem dzięki
10 gru 20:03