matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
dario:
−x+3
f(X)=
jak to uprościć żeby narysować wykres, jak uwzględnić ten minus przez x w
x+1
liczniku.
10 gru 19:00
sushi_ gg6397228:
reszta
podziel licznik przez mianownik, reszta zapisz
x+1
10 gru 19:16
Eta:
−(x+1) +4
4
f(x)=
= −1 +
x+1
x+1
10 gru 19:24
kamilox:
dzięki. juz wiem o co chodzi
10 gru 19:38
Eta:
10 gru 19:39