Algebra
Ja: Czesc mam problem z rozwiazaniem tego zadania

prosze o pomoc...
niech L : U−> V bedzie przekształceniem liniowym korzystajac z definicji uzasadnic podane
stwierdzenia:
a) L(0)=0
b) L(U1−U2)=L(U1)− L(U2) dla U1, U2 należy do U
c) L(alfa1,U1+...+alfa n,Un)=alfa1 L(U1)+...+alfa n L(Un) dla U1,...U2 należy do U
alfa1,alfa n należy R oraz n należy do N
10 gru 17:44
Jack:
znasz definicję przekształcenia liniowego?
10 gru 17:54
Ja: nie właśnie nie, ja nie miałam nigdy wczesniej tego...
10 gru 18:06
10 gru 18:46
Ja: Dzięki wielki
11 gru 00:01
Ja: wielkie*
11 gru 00:01