matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie 6x = 1/36
justa:
Rozwiąż równanie 6x = 1/36
10 gru 17:30
konrad509:
6x=1/36 x=1/36/6 x=1/36*1/6 x=1/216
10 gru 17:43
Beata:
6x = 1/36 / :6 x = 1/216
10 gru 17:44
mk:
1/36x6
0
x1/6
9 wrz 19:36