Wykonaj działania i uprość wyrażenie 2(x - 3) – (4 – 2x)
justa: Wykonaj działania i uprość wyrażenie 2(x − 3) – (4 – 2x)
10 gru 17:29
konrad509: 2(x − 3) – (4 – 2x)=
2x−6−4+2x=
4x−10
10 gru 17:44
marzci: 2/(x−3)+4/(x+3)
11 maj 23:27
Janek191:
| 2 | | 4 | | 2*( x + 3) + 4*( x − 3) | |
| + |
| = |
| = |
| x − 3 | | x + 3 | | ( x − 3)*(x + 3) | |
| | 2 x + 6 + 4x − 12 | | 6 x − 6 | |
= |
| = |
| = |
| | ( x −3)*(x + 3) | | ( x −3)*( x + 3) | |
| | 6*( x − 1) | |
= |
| |
| | ( x − 3)*( x + 3) | |
12 maj 15:33