oblicz pochodne funkcji
dramaok: a) y=1−lnx1+lnx
b) y= lnx1+x2
c) y= 13x
10 gru 16:46
sushi_ gg6397228:
do wzoru i wio
10 gru 19:12
dramaok: no wlasnie mam wzory, ale nie wychodzi mi
10 gru 20:35
Godzio:
| | f | | f' * g − f * g' | |
( |
| )' = |
| |
| | g | | g2 | |
| | 1 − Inx | | | | 1 | | 1 | | − |
| * (1 + Inx) − (1 − Inx) * |
| | | | x | | x | |
| |
y = |
| = |
| = |
| | 1 + Inx | | (1 + Inx)2 | |
| | | | 1 | | Inx | | 1 | | Inx | | − |
| − |
| − |
| + |
| | | | x | | x | | x | | x | |
| | | |
= |
| = |
| = |
| | (1 + Inx)2 | | (1 + Inx)2 | |
10 gru 20:45