Prawdopodobieństwo.
Ta niebieska....;-): Z klasy liczącej 10 chłopców i 20 dziwcząt wybieramy losowo dwie osoby, a następnie spośród
nich jedną. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania chłopca.
10 gru 14:32
Zenek:
Ta niebieska policz
10 gru 15:22
Jola:
Chyba tyle wychodzi:
10 gru 15:23
Jola:
Sorry odwrotnie w symbolach:
10 gru 15:24
Ta niebieska....;-): hmm... niebieska nie rozumie...
10 gru 15:34
Zenek:
Jola ,jak to napisałaś poinstrułuj
10 gru 17:02
Ta niebieska....;-): 
10 gru 20:08
Jola:
Chłopca można wylosować tylko:
1) gdy wylosowano parę (c,c) P(c/B
1)=1
| | 1 | |
2) gdy wylosowano parę (d,c) P(c/B2)= |
|
|
| | 2 | |
teraz
P(A) = P(c/B
1)* P(B
1) + P(c/B
2) * P(B
2)
10 gru 20:27
Jola:
B
1 zdarzenie że wylosowano parę {c,c}
B
2 zdarzenie że wylosowano parę {d,c}
10 gru 20:35
Ta niebieska....;-): hmm nie rozumiem czyli ile wynosi to prawdopodobienstwo?
10 gru 20:38
Jola:
Patrz to co napisał Zenek
10 gru 20:40
Jola:
Jak to policzysz to wychodzi:
10 gru 20:45
Ta niebieska....;-): Czarna magia, ta matma to jakaś przepaść... nie kminie tych liczb literek co gdzie i jak....
niby wzory są ale skąd co jest.
10 gru 20:49
Ta niebieska....;-): 
10 gru 23:46