Eta:
slawi ...... podałeś...... ciut za mało

wszystkich liczb trzycyfrowych spełnajacych warunki zad. jest:
zaczynają się na 1, 2, 3, 4, 5
zatem na pierwsze miejsce 1 z pięciu
na drugie 1 już z dziewięciu,bo bez tej pierwszej i z zerem
na trzecim miejscu 1 z ośmiu, bo bez pierwszej i bez drugiej
z reguły mnożenia:
5*9*8 = 360 takich liczb
dodatkowo zostają jeszcze te , które zaczynają się 6−ką i < 620
(
można je wypisać "na piechotę" )
zatem 601,602,603,604,605,607, 608, 609 ( bo szóstka nie może się powtarzać
podobnie:610,612, 613,614,615,617,618, 619 ( bo i 6 i 1 nie mogą się powtarzać
jet ich: 8+8= 16
R−m mamy: 360+16=
376 takich liczb