matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
madzia:
WYZNACZ DZIEDZINĘ F-CJI f(x)=1/
√
25x
2
-81
17 sty 14:24
shakespeare:
Df ={ x∈R i 25x
2
-81>0 } 25x
2
>81 /
√
5x>9 x>9/5 Df= x>9/5
17 sty 15:42