Hiperbola
Maniek: Jeszce jedno zadanko
Za b trzeba wstawić taką liczbę aby funkckcja nie była homograficzna
9 gru 21:49
9 gru 21:54
think: sam wyciągnij wnioski
9 gru 21:55
Maniek: oj dużo wyciągania będzie

to bez rozwiązania jak możesz podaj odpowiedz
9 gru 21:57
think: W literaturze spotyka się następujące dodatkowe warunki:
1. ad−bc ≠ 0; (w przeciwnym wypadku f(x)\; redukuje się do funkcji stałej)
9 gru 22:02
think: dobierz b tak aby ta funkcja zredukowała się do stałej...
9 gru 22:03
Maniek: o ludzie i własnie tego nie zrobiłem na sprawdzianie

kurna a wystarczyło pomyśleć dzięki a
przy okazji mam jeszcze jedno zadanko które na 6 było
Za A i B trzeba wstawić liczby aby równanie było spełnione, nie jestem pewien czy tam w śrdoku
ma być + czy −
9 gru 22:14
Godzio:
| 1 | |
| = U{A(n − 1) + Bn}{n(n − 1) |
| n(n − 1) | |
| 1 | |
| = U{n(A + B) − A}{n(n − 1) |
| n(n − 1) | |
z przyrównania wielomianów wynika:
A + B = 0
A = −1 ⇒ B = 1
9 gru 22:17
Godzio: Poprawka:
| 1 | | A(n − 1) + Bn | |
| = |
| |
| n(n − 1) | | n(n − 1) | |
| 1 | | n(A + B) − A | |
| = |
| |
| n(n − 1) | | n(n − 1) | |
9 gru 22:18
Maniek: a nie A + B = 1 ?
9 gru 22:21
Godzio: nie
9 gru 22:23
Maniek: a no faktycznie kurna co za matoł ze mnie ehh
9 gru 22:26