matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
Paulina:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych przykładów: 1)
http://matematyka.pl/latexrender/pictures/1834b4c86ab50f1645a4b19237c53a1c.png
2)
http://matematyka.pl/latexrender/pictures/ba5d0fb02bfd52c79d6a1cc30fbae6a3.png
3)
http://matematyka.pl/latexrender/pictures/68bd38775063a5fb75a6afff9397f0b7.png
9 gru 21:38
mila:
wzory
1
np 2
−1
=
2
2
3/2
=
2
√
2
3
2
1,5
=2
3/2
2
4
*2
3
=2
7
2
9
:2
4
=2
5
9 gru 22:54