matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
motka54:
∫x
√
3x
9 gru 21:31
Jack:
Zauważ, że: x=x
1
√
x
=x
1/2
√
3x
=
√
3
*
√
x
9 gru 21:33
motka54:
mogłbyś lepiej wyjaśnić
9 gru 21:37
Jack:
∫x
3/2
√
3
dx=
√
3
∫x
3/2
dx=...
9 gru 21:38
motka54:
no ok to już wiem
9 gru 21:43