matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczbowe ciągi
KASIA:
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=−n
2
+9. ile dodatnich wyrazów ma ten ciąg
9 gru 21:29
M4ciek:
Odp. Ten ciag ma 2 dodatnie wyrazy.
9 gru 21:34
konrad509:
−n
2
+9>0 −n
2
>−9 n
2
<9 n<3 n=1 lub n=2 Czyli 2 wyrazy.
9 gru 21:39