matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
zuza:
ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym a
n
=−2n−7. ile jest równa róznica i dlaczego
9 gru 21:22
konrad509:
r=an−an−1 an−1=? an−1=−2(n−1)−7 an−1=−2n+2−7 an−1=−2n−5 r=−2n−7−(−2n−5) r=−2n−7+2n+5 r=−2
9 gru 21:27