matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
OLEŃKA:
ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym a
n
=−6*5
n
+
1. ile jest równy iloraz tego ciągu?
9 gru 21:07
M:
12 kwi 12:08
Leszek:
jest to ciag geometryczny : a
n
= −6*5
n+1
a
n−1
= −6*5
n
q = (a
n
)/(a
n−1
) = 5
12 kwi 15:20