matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Romb
karo:
stosunek długości przekątnych rombu, którego bok ma długość 3 cm. jest równy 4do 3. Oblicz pole tego rombu. Plisssssssssss pomórzcie
!
9 gru 20:57
Godzio:
e = 8x, f = 6x (4x)
2
+ (3x)
2
= a
2
25x
2
= a
2
3
5x = a ⇒ x =
⇒ e = ..., f = ...
5
ef
P =
2
9 gru 21:03