jak to rozwiazac
qwerty: nie mam pojecie moze ktoś pomoże
Rozwiąz równanie
4(x + 7)(x + 6)−(2x + 3)2 +1 = 0
9 gru 20:15
qwerty: poratuje ktoś
9 gru 20:28
aga116: 4(x + 7)(x + 6) wymnoz
(2x + 3)2 podnies do kwadratu
i liczysz
9 gru 20:34
qwerty: a 4 i 1
9 gru 20:35
aga116: co 4 i 1?
9 gru 20:37
slawi: po wymnożeniu wyrazów w nawiasach przez siebie i przez 4 oraz po podniesieniu do kwadratu (2x
+ 3)2 redukujesz wyrazy podobne
9 gru 20:47
qwerty: wyszło mi coś takiego
4x2 + 6x + 7x +42 −4x2+6+1=0 i co dalej
9 gru 21:48
qwerty: czy

4x
2 +24x + 28x+168 − 4x
2 +6+1=0
9 gru 21:57
Sfereon: podaj miejsca zerowe
9 gru 22:09
qwerty: 4x
2 − 24x − 28x +4x
2= −168 − 6 − 1
oto chodziło
9 gru 22:14
9 gru 22:44