Ciągłość funkcji ... prosze pomózcie jutro kolokwium :((
Natasha : Jutro kolokwium , a ja nie wiem jak to liczyć

Zbadać ciągłość funkcji w R
f(x)= x , gdy x≤0
x
2 0<x≤2
4 x>2
Jak to policzyć prosze pomóżcie
9 gru 20:12
toja: Narysuj wykres i sprawdź czy funkcja nie on jest aby w którymś
miejscu "przerwany" podejrzane są punkty graniczne:
x=0
x=2
9 gru 20:20
Natasha : a ten przykład ..
0 x=0
| | 1 | | 1 | |
jak obliczyć limx−>0+U{3 |
| −1{3 |
| +1 |
| | x | | x | |
9 gru 20:28
9 gru 20:29
Natasha : ten 1/x jest potęgą trójki
9 gru 20:29
toja: 31/x3
9 gru 22:51
toja: przepraszam za wcześnie wysłałem.
9 gru 22:52
toja: tak to wyrażenie ma wyglądać?
9 gru 22:57
toja: Licznik i mianownik Ułamka podziel przez 3
1/x
x→0
+ to 1/x →+
∞ więc 3
1/x→+
∞
9 gru 23:06