matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
motka54:
3x
∫
x
2
+4
potrzebny jakiś pomysł
9 gru 20:09
aga116:
podstawienie sie klania: t=x
2
+4 dt=2xdx
9 gru 20:10
Godzio:
x
2
+ 4 = t 2x dx = dt
3
dt
∫
= ...
2
t
9 gru 20:11
aga116:
f'(x)
a tak na marginesie to nawet mozna zrobic z czegos takiego: ∫
dx
f(x)
9 gru 20:11
motka54:
dzieki
9 gru 20:13