9 gru 19:35
Paulina: proszę..
9 gru 19:40
Tragos: 3215 = 5√32 = 2
9 gru 19:42
Tragos: następne podobnie
9 gru 19:43
Paulina: a to ostatnie z minusem ?
9 gru 19:44
Tragos: a czemu z minusem?
813 = 3√8 = 2
9 gru 19:45
Tragos: a sorry tam jest potęga −
13, wtedy
| | 1 | |
8−13 = ( |
| )13 = U{1}[2} |
| | 8 | |
9 gru 19:47
Paulina: we wszystkich przykładach są potęgi tylko nie mogłam tu tego napisać i zrobiłam to w wordzie
9 gru 19:49
9 gru 19:52
rob: 3215=5√32=2
9 gru 19:55
Paulina: Proszę o zrobienie tego ostatniego przykładu mi wychodzi 2 a w odpowiedziach piszę że wychodzi
12
9 gru 20:43
9 gru 20:46
Paulina: to będzie 1 i w mianowniku 8 do
12 i niewiem co dalej
9 gru 20:49
Paulina: a nie w liczniku będzie 1 a w mianowniku 3√8 i wyjdzie 12
9 gru 20:52