:)pomocy....
agatta: jaki jest wynik działania (−
∞;3>\{3;5}. czemu jest on równy

bede wdzieszna za rozwiazanie i pokazanie jak to sie robi
9 gru 18:04
aga116: (−∞,3)
9 gru 18:07
guniesiwy: Poczytaj sobie o przedziałach zamkniętych i otwartych, zbiorach liczb.
9 gru 18:12
agatta: a możesz powiedzieć jak to wyszło
9 gru 18:12
konrad509: Od przedziału (−∞,3> odejmujesz dwa elementy 3 i 5. Tylko trójka należy do tego przedziału a
więc po jej odjęciu przedział to (−∞,3).
9 gru 18:14
9 gru 18:15
agatta: aha teraz juz wiem rozumiem

dziekuje
a takie coś
jeżeli A=(−
∞2> i B=(−3+
∞) to iloczyn A∩B jest równy
9 gru 18:17
aga116: napisz jak myslisz ja sprawdze czy dobrze
9 gru 18:18
guniesiwy: iloczyn to część wspólna
9 gru 18:19
konrad509:

No to część wspólna musisz podać. Najłatwiej jest takie coś zrobić zaznaczając sobie przedziały
na osi.
Z rysunku widać że A∩B=(−3,2>
9 gru 18:22
agatta: ja sie zastanawiałam czy to od −3 sie liczy ze zamalowane i czy wtedy to jest jakaś nierówność
wiem głupie
9 gru 18:23
konrad509: Nie rozumiem
9 gru 18:24
agatta: no bo ja myslałam ze −3 w ogóle sie nie zalicza i ze trzeba jakoś to wyliczyc ze no wiesz np ze
trzeba wybrac jakąś liczbe na minusie i działanie przeprowadzic
9 gru 18:27
konrad509: Nie, tu nie trzeba nic liczyć
9 gru 18:29
agatta: jestem bardzo cienka z matematyki

moge cie jeszcze troche wykorzystac zebys zrobił mi pare zadan
9 gru 18:31
guniesiwy: myśleć, myśleć!
9 gru 18:32
konrad509: Jakie te zadania?
9 gru 18:32
agatta: zaraz napisze daj chwilke

mysle ale kiebsko mi to wychodzi
9 gru 18:35
guniesiwy: polski chyba też kieBsko?
9 gru 18:35
konrad509: Hehe, miałem to właśnie napisać xD
9 gru 18:38
agatta: zad1.
Wynik działania (−∞,3)\{3;5} jest równa?
zad2
jeżeli |x|≤3 to;?
zad3
jeżeli
|x|≥√3 to
zad4
wartość wyrazenia p(1−√3)2 + p1+√3)2 jest równa;
9 gru 18:39
agatta: nie polski nawet nawet
9 gru 18:40
aga116: agata to sa podstawowe zadania z wartoscia bezwzgledna, przeczytaj teorie a zrozumiesz, tylko
przeczytaj
9 gru 18:41
agatta: czyli w pierwszym bd
(−∞3)
zad2
<−3,3>
zad3
(−√3;{3})
9 gru 19:06
aga116: zadanie trzecie masz zle
9 gru 19:54