pewnie to banalne...
think: Nie wychodzi i już

znaczy wychodzi, ale nie tak jak w odpowiedziach. Godzio, wiem że to
banalne, ale przecież lubisz tryg...

2
√3cos
2x − sinx = 0
9 gru 14:59
Godzio:
Po pierwsze zmień nick, żeby nie mylono Cię z osobą która to pomaga,
Po drugie cos2 = 1 − sin2x −− podstaw sinx = t, t ∊ <−1,1> policz deltę i pierwiastki, pokaż
co Ci wyszło
9 gru 15:02
Godzio:
która tu pomaga*
9 gru 15:02
think: Godzio

! To ja

a co to ja nie mogę chcieć abyś mi zrobił jakieś zadanie
9 gru 15:04
think: Godzio no własnie tak zrobiłam z tą deltą, nie mam tej książki przy sobie tylko w chacie i tam
wyszły ładne rozwiązania a tutaj jakieś kosmiczne
9 gru 15:05
Godzio:
Tak mi wyszło:
| | π | | 2π | | 2√3 | |
x = |
| + 2kπ lub x = |
| + 2kπ lub x = arcsin(− |
| ) |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
9 gru 15:08
Godzio:
| | 2√3 | |
Właściwie to − |
| < − 1 więc odrzucamy bo nie należy do dziedziny  więc tylko to |
| | 3 | |
pierwsze zostaje
9 gru 15:09
Eta:
Jakie "kosmiczne"

Δ=49
√Δ= 7
t
2 <0 −−− odrzucamy
x=....
9 gru 15:10
think: dobra

już wiem co ja nakręciłam...
źle deltę policzyłam, raju ale ze mnie sierot
9 gru 15:11
think:
Etunia
9 gru 15:13
Eta:

A już myśleliśmy z
Godziem,że ktoś się podszywa pod Twój nick
9 gru 15:15
Godzio:
ano
9 gru 15:15
think: nie, robiłam to wczoraj późno dość, a wiecie gorączka, co chwilę się smarkam i człowieka chce
trafić jak nie wychodzi a tak banalnie wygląda
9 gru 15:16
think: ale co racja to racja, na takie banalne zadania może zmienię nick, po co się kompromitować pod
własnym
9 gru 15:27