algebra
konfident:
x=pierwiastek z dwóch − 1(jeden już nie jest pod pierwiastkiem)
ile będzie wynosił pierwiastek z x?
9 gru 13:50
aga116: x=
√2−1 tak?

pierwiastek z x to pierwiastek z tego (
√2−1), bo w sumie tak naprawde nie wiem o co ci
chodzi
9 gru 13:55
konfident: no właśnie jak wyciągnąć pierwiastek z √2−1
9 gru 14:02
konfident: Halo
9 gru 15:49
think: | | 1 | | √2 − 1 | | 1 | | 1 | |
√√2 − 1 = √ |
| * |
| = √ |
| = |
|
|
| | √2 + 1 | | √2 − 1 | | √2 + 1 | | √√2 + 1 | |
a
2 + b
2 = 1
| | √2 | |
( |
| )2 + b2 = 1 wylicz b wylicz a i będziesz miał
|
| | 2b | |
√(a + b)2 = |a + b|
9 gru 15:55