Prawdopodobieństwo.
Calineczka: Rzucamy dwa razy kostką do gry. Prawdopodobieństwo że za drugim rzutem wypadnie liczba oczek
podzielna przez 3, jest równe?
8 gru 23:32
sushi_ gg6397228: wypisz te zdarzenia elementarne

to nic trudnego
8 gru 23:33
Eta:
|Ω|= 6
2= 36
zd. A = {(1,3) (1,6) ( 2,3) (2,6), ( 3,3), (3,5),........... , (6,3) (6,6)}
|A|= 6*2= 12
8 gru 23:37
Calineczka: nie rozumiem... co to jest to Ω?
9 gru 00:10
sushi_ gg6397228:
poczytaj teorie w podreczniku, bo dajesz zadania a i tak g... z tego rozumiesz
zadania nie sa trudne
9 gru 00:17
Calineczka: nie mam podręcznika więc niby co mam czytać? Przeglądalam to co jest na tej stronie o
prawdopodobieństwu i tak jak piszesz nadal g... z tego rozumiem. Nie prosze o pomoc osób które
mają umieszczać tu swoje opinie że g... wiem. Gdybym wiedziala to bym nie pytała

Chyba o to
tu chodzi
9 gru 00:26
9 gru 00:28
9 gru 00:30