matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz x.
Natka:
log
32
x=
2
5
logx=
2
3
logx=−0,5
8 gru 22:51
mila:
log
a
b=c a
c
=b
2
log
32
x=
5
32
2/5
=x wiesz jak dalej ?
8 gru 22:57
mila:
5
√
32
2
=
5
√
32*32
32:2 16:2 8:2 4:2 2:2 32=2
5
1
5
√
32
2
=x
5
√
32*32
=x
5
√
2
5
*2
5
=x 2*2=x 4=x
8 gru 23:22