matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
miki :
Prosze pomóżcie, jak to zrobić Wiedząć ,że 6(0)= 5 , 6(√2) = 5 i 6(√3)=8, wyznacz współczynniki wielomianu 6(x)=ax
4
+bx
2
+ c
8 gru 22:50
sushi_ gg6397228:
podstawiasz pod x kolejno 0,
√
2
,
√
3
i dostajesz uklad rownan 3x3
8 gru 23:02