całki
motka54:
| | cosxdx | | dt | |
∫ |
| = ∫ |
|
|
| | √1+sinx | | √1+t | |
t=sinx
cos takiego mi wyszło jest dobrze

jeśli tak to jakiś pomysł zeby dalej to zrobić
8 gru 22:16
motka54: bedzie to 2√1+t
8 gru 22:20
motka54:
8 gru 22:29
motka54: | | x2dx | |
i mam jeszcze następny przykład ∫ |
| |
| | √1−x6 | |
8 gru 22:39
sushi_ gg6397228:
t= 1+ sinx do zadania 1
do zadania drugiego t=x3
8 gru 22:44
motka54:
8 gru 22:50
aga116: | | dt | | dh | |
ta pierwsza:∫ |
| =|h=1+t dh=dt|=∫ |
| =2√h=2√1+t=2√1+sinx+c |
| | √1+t | | √h | |
8 gru 22:50
motka54: ok dzieki
8 gru 23:26