matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ja:
π
sinx + cosx =
√
2
cos(x−
)
4
π
π
√
2
√
2
P=
√
2
cosxcos
+sinxsin
=
√
2
cos
+sin
=
4
4
2
2
8 gru 22:16
Ja:
8 gru 22:22
Eta:
√
2
√
2
P=
√
2
( cosx*
+ sinx*
) = cosx +sinx
2
2
L=P
8 gru 22:24
Ja:
e, ale z czego to się wzięło?
8 gru 22:26
Eta:
z tego:
√
2
*
√
2
√
2
*
√
2
2
2
cosx *
+ sinx*
= cosx*
+ sinx*
= cosx+sinx
2
2
2
2
8 gru 22:28
Ja:
Jesteś wielka !
8 gru 22:30
Eta:
8 gru 22:30