matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzorek :)
Grześ:
Wyproawdzenie wzorku dla koleżanki Karolinki. Pozdraiwam cieplutko
Więc:
1
R
2
R
3
R
4
+R
1
R
3
R
4
+R
1
R
2
R
4
+R
1
R
2
R
3
=
R
z
R
1
R
2
R
3
R
4
Czyli:
R
1
R
2
R
3
R
4
R
z
=
R
2
R
3
R
4
+R
1
R
3
R
4
+R
1
R
2
R
4
+R
1
R
2
R
3
8 gru 22:11
mila:
Jezeli wyprowadzenie to tak zaczynamy
1
1
1
1
1
=
+
+
+
=
R
z
R
1
R
2
R
3
R
4
R
2
R
3
R
4
+R
1
R
3
R
4
+R
1
R
2
R
4
+R
1
`R
2
R
3
R
1
R
2
R
3
R
4
8 gru 22:34