układ rówAŃ .. NIE UMIEM SOBIE Z NIM PORADZIĆ ;(
Oloo:
0,96*x + 0,5*y= 0,75*9,2
x+y= 9,2
8 gru 21:05
Lilija: Wyliczasz z drugiego równania np. x=9,2−y i podstawiasz do pierwszego. Spróbuj.
8 gru 21:09
Oloo: naprawde nie dam rady
8 gru 21:11
Lilija: 0,96*x + 0,5*y= 0,75*9,2
0,96*(9,2−y) + 0,5*y= 0,75*9,2 zgodnie z tym co już napisałam
Oblicz ...
8 gru 21:14
Oloo: Prosze oblicz do konca
8 gru 21:24
Lilija: No, skoro tak ładnie prosisz, to się poświęcę (bo liczby są paskudne)

8,832−0,96y+0,5y=6,9
0,46y=1,932
y=4,2
x=9,2−y
czyli x=9,2−4,2=5
Mam nadzieję, że dobrze
8 gru 21:27
Oloo: Dziękujee ! Pomozesz mi jeszcze w tamtym zadaniu ktore przedchwila wkleiłem ?
8 gru 21:29