pomocy
honey: Jeżeli L(alfa) jest kątem ostrym i tg L = 2,to:
A. sin L = {53
B. sin L = 2{55
C. sin L = {55
D. sin L =√5
proszę tylko o to zadanie reszte juz wiem !
8 gru 20:43
8 gru 20:46
miska: dobrze ale wzor jedynki trygonometrycznej nic mi tu nie mowi? bo tgL= 2 moze wiecej mi
pomozesz? nie chce gotowca tylko naprowadzenie !
8 gru 20:48
miska: jak taki jestes mądry to mi pomoz ! ja tez chce to zrozumiec
8 gru 20:55
sushi_ gg6397228:
rozpisalem drugi wzor−−−> uklad rownan rozwiazac
8 gru 21:02
miska: dobrze ale skąd ten układ rownan sie wzial ? mozesz mi wytłumaczyc?
8 gru 21:05
sushi_ gg6397228:
a co masz podane w zadaniu tg L====================2 to masz drugi warunek
8 gru 21:17