Logarytmy podstawa
Sfeoron: log8 + log125 = ?
nie rozumiem, prosze o podpowiedz
8 gru 20:30
Kejti: =log10(8*125)
8 gru 20:31
aga116: logab+logac=logab*c
8 gru 20:32
Tragos: = 3
8 gru 20:33
Sfeoron: jak nie jest napisana podstawa to zawsze a= 10?
8 gru 20:34
Tragos: tak
8 gru 20:34
Sfeoron: Log125 + Log4 − Log5
Log125*4:5
Log100
Poprawnie zrobione zadanie?
8 gru 20:46
KM: Chyba log 125+log 4−log 5?
| | 125*4 | |
Wtedy log |
| =log 100=2 |
| | 5 | |
8 gru 20:48
Tragos: log100 = 2
8 gru 20:50
Sfeoron: Wiadomo że
Oblicz log
3*x
8
3*(3
0,25)
8 = 3*9=27
log
3 + 8log
x = log
327=3
odpowiedz
log(...) = 3
Gdzie jest błąd?
8 gru 21:10
Grześ:
log3(x8)=8*log3x=........
8 gru 21:14
Sfeoron: czyli ile?
8 gru 21:25
Sfeoron: można o podpowiedz?
9 gru 08:03
Sfeoron: odpowiedz to −2?
9 gru 11:24
sushi_ gg6397228:
podpowiedz dostales o 21.14 od Grześ
9 gru 11:51
9 gru 21:52
Sfereon: ?
9 gru 22:40
Sfeoron: może ktoś podać odpowiedz bo nie rozumiem tego zadania już.
10 gru 09:55
Jack:
| | 1 | |
Oblicz log3x8, wiedząc, że log3x= |
| ? |
| | 4 | |
10 gru 09:59
Sfeoron: x= 34
8*(log334)=2
GIT?
10 gru 17:51