matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
honey:
zad. 1 Jeżeli długości przyprostokątnych trójkąta prostokątnego są w stosunku √3 : 3, to jeden z kątów ostrych ma miarę: A. 45 stopni B. 60 stopni C. 75 stopni D 35 stopni
8 gru 20:24
Eta:
√
3
tgα=
3
to α= 30
o
β= 90
o
− α=........
8 gru 20:29