| e1/n | ||
zbieżność szeregu ∑∞n=1 | ||
| n |
| 1 | ||
ogranicz z dolu przez ∑ | ||
| n |
| e1/n | 1 | an | ||||
Czyli mam an= | i bn= | , ale granica | =1, więc szereg nie reaguje | |||
| n | n | bn |
| 1 | ||
∑ | jest rozbieżny?
| |
| n |
| 1 | ||
Przecież lim n→∞ | =0, więc z warunku koniecznego jest zbieżny | |
| n |
| 1 | ||
Ale wtedy | już będzie zbieżny? | |
| n2 |
Znowu mam 12 sobowtórów
W ciągu ostatnich 45 minut na forum pojawili się:
Lilija, KM, dwumian, Mateusz, miki , kwiatku, ojtam, KM, KM, KM, aga,
KM, lisek, KM, ania10003, KM, Oloo, Kamyk, dejawu, KM, Aga, Michał,
dero2005, Sfeoron, KM, bozenna, KM, max, Gumijagoda, miska, think, gocha, natalia,
danny, Grześ, KM, Kinga, KM, Michał, Maroni, mariola4785, Januszek75, bardot, xxx,
magda, emmi, foczek, Zenek, Kejti, ja, sushi gg6397228, olaa, mac, Rad, iga, Osker, kuti,
marcin, Godzio, Eta, aga116, Tragos oraz 89 gości