matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
zuzia:
dany jest ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym an=−2n−7. ile wynosi różnica tego ciągu
8 gru 19:49
think:
a
2
= a
1
+ r ⇒ r = a
2
− a
1
a
1
= −2*
1
− 7 = ... a
2
= ....
8 gru 20:29
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/68795.html
8 gru 20:32