matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
zuzia:
dany jest ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym an=−2n−7. ile wynosi różnica tego ciągu
8 gru 19:48
Eta:
r= −2 bo: a
1
= −2*1−7 = −9 a
2
= −2*2−7= −11 a
3
= −2*3−7= − 13
8 gru 19:50