w jednej szufladzie
Ania : proszę o pomoc
Kasia w jednej szufladzie ma 3 czapki: białą, czarną i zieloną, a w drugiej szufladzie 4
szaliki: biały, czarny i dwa zielone. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że wybierając
losowo jedną czapkę i jeden szalik, Kasia wybierze czapkę i szalik w jednym kolorze.
8 gru 19:47
Ania : ;>
8 gru 20:06
sushi_ gg6397228:
ile wynosi Omega
8 gru 20:08
Ania : 7?
8 gru 20:09
Osker: to bedzie tak: (czapki po lewej szaliki po prawej)
BB CB ZB
BC CC ZC
BZ CZ ZZ
BZ CZ ZZ
Ω=12
A=4
P=4/12=1/3
8 gru 20:11
Eta:
|Ω|= 3*4= 12
zd. A= {( cz
b, sz
b) ( cz
cz, sz
cz) , ( cz
z, sz
z)}
|A| = 1*1+ 1*1+ 1*2= ......
8 gru 20:13