jak sie za to zabrac ;/ ?
Fizyka: FIZYKA: Napięcie między okładkami powietrznego kondensatora płaskiego ma wartość U=100 V po
zgromadzeniu na okładce , o polu powierzchni S=112 m
2 , ładunku Q=1,5 * 10
−4
Oblicz odległość miedzy okładkami kondensatora.
Jaka energie ma kondensator po naładowaniu?
prosze o pomoc
8 gru 19:33
Zenek:
| | QU | |
Wypiszę Ci wszystkie potrzebne wzory: d=? E= |
| =?
|
| | 2 | |
| | Sεo | | Q | |
C= |
| , C= |
| ,1=μoεoc2 , |
| | d | | U | |
8 gru 19:57
Fizyka: E
o −−−coz to ?
8 gru 20:05
Zenek:
Niema takiego symbolu Eo ,jest E lub εo
8 gru 20:10
mac: z tego co pamiętam ε − epsilon
8 gru 20:12
Zenek:
Te mac,to czego się wpierdalasz jak jaka prostytutka telewizyjna,
skoro nie masz nic do powiedzenia
8 gru 20:27