matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
miki :
proszę o pomoc Wyznacz współczynniki a i b , tak aby wielomiany były równe W(X)=6x3+4ax2+27x+5 P(X)=(2x2+bx−5)(3x−1) z góry dzięki za odpowiedż
8 gru 19:28
Tragos:
pierw wymnóż w P(x) P(x) = 6x
3
........
8 gru 19:29