a
zxcvbnm: Punkt P(−212,4) należy do wykresu funkcji liniowej f, a jej miejscem zerowym jest liczba
1{u1}{2}
8 gru 19:26
zxcvbnm: Punkt P(−212,4) należy do wykresu funkcji liniowej f, a jej miejscem zerowym jest liczba
112
a)Wyznacz wzór funkcji f.
b)Podaj przedziały w których funkcja f przyjmuje wartości dodatnie,a w których ujemne
c)Sprawdź czy punkt K(714,−534)należy do wykresu funkcji f
8 gru 19:30
zxcvbnm: Punkt P(212,4) należy do wykresu funkcji liniowej f, a jej miejscem zerowym jest liczba
112.
a)Wyznacz wzór funkcji f.
b)Podaj przedziały w których funkcja f przyjmuje wartości dodatnie,a w których ujemne
c)Sprawdź czy punkt K(714,−534)należy do wykresu funkcji f
8 gru 19:33
zxcvbnm: Punkt P(−2
12,4) należy do wykresu funkcji liniowej f, a jej miejscem zerowym jest liczba
1
12.
a)Wyznacz wzór funkcji f.
b)Podaj przedziały w których funkcja f przyjmuje wartości dodatnie,a w których ujemne
c)Sprawdź czy punkt K(7
14,−5
34)należy do wykresu funkcji f
Heh,coś nie mogłem dobrze napisać...

Ale już jest wszystko w porządku
8 gru 19:38
zxcvbnm: Nikt nie może mi pomoc
8 gru 19:47
sushi_ gg6397228:
| | 3 | |
zrob prosta przechodzaca przez dwa punkty punkt P oraz ( |
| ; 0) |
| | 2 | |
8 gru 19:54
zxcvbnm: Wyszło y=4x+14. Co teraz
8 gru 20:09
sushi_ gg6397228:
podstaw punkty i sprawdz czy jest dobrze policzona prosta
8 gru 20:11
zxcvbnm: −5 3/4=4*7 1/4+14
−5 3/4=172/4
Czyli punkt K nie należy do wykresu funkcji
Dobrze wyszło
8 gru 20:23
sushi_ gg6397228:
| | 3 | |
... miales podstawic P i ( |
| ; 0 ) bo do dupy obliczyles tą prosta   |
| | 2 | |
8 gru 20:29
kuti: NIe rozumiem, podstawiłem punkt P pod y=4x+14 to wyszło mi żę 4=14,podstawiłem (3/2;0) to
wyszło 0=20
8 gru 20:36
sushi_ gg6397228: czyli do dupy policzyles wzor tej prostej, wiec jeszcze raz liczymy
8 gru 20:48