matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory skróconego mnożenia
Tomek:
Stosując wzory skróconego mnożenia rozłóż na czynniki wyrażenie: 8x
3
+36x
2
+54x+27=
8 gru 18:49
Eta:
(a+b)
3
= a
3
+3a
2
b+ 3ab
2
+b
3
( 2x +3)
3
=..........
8 gru 18:54
Tomek:
Cwane
Dzięki
8 gru 19:00
Eta:
8 gru 19:01