matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
bozenna:
Wiedząc,że P(x)= −x do 4potęgi + 5 x do potęgi 2 −3 ,oblicz P ( − 2 ) = − ( 2 )do potęgi 4 +5 ( −2 ) do potęgi 2 − 3 = −16 +5*4 −3 =−16 +20 −3 nie wiem coś nie mogę
8 gru 18:48
Agata:
(2 1/3)
−
3
11 wrz 19:21