matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoć w wielomianach :D
miki :
Prosze pomóżcie, jak to zrobić
Wiedząć ,że 6(0)= 5 , 6(√2) = 5 i 6(√3)=8, wyznacz współczynniki wielomianu 6(x)=ax
4
=bx
2
+ c
8 gru 18:03
miki :
proszę o pomoc
!
8 gru 18:36