matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy ;]
ziut.:
pc graniastoslupa praw. czworakatnego wyn 90. suma wszystkich krawedzi wynosi 48. wyznacz dlugosci bokow
8 gru 16:11
dero2005:
a − krawędź podstawy h − wysokość
⎧
2a
2
+4ah=90
⎩
8a+4h=48
po obliczeniu a
1
= 3 cm h
1
= 6 cm a
2
= 5 cm h
2
= 2 cm
8 gru 18:45